Carta oberta en resposta al desinterès mostrat per l'Ajuntament d'Altafulla

18-05-2020 3 comentaris ATECA - ALTAFULLA CARTES OBERTES

Altafulla, 18 d'maig de 2020

Arrel les declaracions fetes per la Co-Alcaldessa d'Altafulla, Alba Muntadas, a l'entrevista realitzada per a TV3, des del sector turístic d'Altafulla, en conjunt, ens veiem abocats a mostrar la nostra indignació i descontent vers la falta d'interès i accions que es pretenen dur a terme, per part de l'Ajuntament d'Altafulla, per poder acollir i garantir la seguretat de tots els turistes que visitaran, durant els mesos vinents, el nostre municipi.

La COVID-19 ja forma part de la nostra realitat. D'això, no en tenim cap dubte. Sabem quins són els símptomes, efectes i les formes més adients per intentar protegir-nos del contagi. Almenys, fins que els científics trobin la vacuna.

Però, després de més de cinquanta dies en els quals hem hagut "d'aturar" la normalitat de les nostres vides, és el moment, ara si, de tornar a posar l'engranatge en funcionament.

A poc a poc podem anar recuperant les nostres rutines, obrint els negocis i reactivant l'economia dels comerciants i el municipi en general. Amb limitacions i totes les precaucions, pas a pas, tornem a fer poble.

I, per això, és imprescindible recordar que el motor econòmic d'Altafulla ha sigut, és i serà sempre el turisme. I portar a terme totes aquelles accions que siguin necessàries per garantir la nostra seguretat, i la dels turistes en les seves visites, no és una opció. S'ha de fer i s'ha de garantir.

Els hotels, càmpings, restaurants... del municipi ens hi estem deixant la pell per portar a terme totes les recomanacions sanitàries i poder garantir que l'estada dels turistes serà beneficiosa i segura per ells i, per descomptat, per tots els residents d'Altafulla.

La falta d'interès de l'Ajuntament d'Altafulla per saber com estan evolucionant les reserves fetes en els negocis turístics, el no prendre accions per poder garantir la seguretat a les nostres platges i no instal·lar elements que facilitin la comoditat i protecció enfront de la COVID-19 (com dutxes, banys o rentapeus) no té cap mena d'explicació lògica.

Per això, des del sector turístic d'Altafulla volem mostrar la nostra indignació i descontent. Estem desemparats i oblidats. I, com a conseqüència, els turistes i el poble en general també.

És hora que els nostres representats despengin el telèfon i ens preguntin, als qui estem a peu de carrer, quina és la situació real que està vivint Altafulla. I, per descomptat, que portin a terme totes aquelles accions que siguin necessàries per garantir el bon flux econòmic del nostre municipi i la seguretat de tots els residents i visitants.

Des de L'Associació Turística d'Empresaris, Comerciants I Professionals d'Altafulla, ATECA - Altafulla, a través d'aquesta carta oberta, donem veu al sector estratègic del nostre poble, el turisme, amb la intenció que, de forma urgent, s'obrin els canals necessaris per posar-nos a treballar conjuntament. Entre tots podem minimitzar el devastador impacte que està tenint en el nostre municipi la situació actual.

Salutacions cordials
Junta d’ATECA - Altafulla

 

Si t'ha agradat pots compartir a les xarxes socials!

Fes-nos saber el que penses

* Camp requerit

Comentaris (3)

Fonxo Blanc

18-05-2020

Informació com ja té previst el govern. I com diu ATECA dutxes, (i polikins) amb la regular desinfecció que calgui, segons consell sanitari.
I el greu problema de la rehabilitació de la platja al sector del Fortí, especialment. Cal demanar que l'autoritat estatal actuï d'ofici amb els seus criteris d'enginyeria. No pot ser que només s'hi apliquin els ecològics. Els mateixos que han arrabassat atzavares a Voramar, prèviament a les abocades per la llevantada, segurament per falta de gruix de sorra al davant. Cal plantejar si els enginyers creien necessari un segon espigó, davant de Voramar. El de la Roca de Gaià ha creat una platja preciosa, d'on ens van perdre el dret a aparcar...

Silvia Solé i Josep Canals

18-05-2020

Va trencar el cor el sentir-la!!. Cal que es replantegin aquest desinterès. Tots ens necessitem Sra. Muntadas!

Joan Lucas Besora

18-05-2020

Absolutament d'acord, crec que no són maneres d'explicar una situació tant delicada. Els que estan al capdavant de l'administració local, han d'estar més al dia, i més en contacte directe amb el poble i especialment amb els seus comerciants. Em sento molt poc acompanyat com empresari per aquest Ajuntament. Crec que la situació els ha desbordat, i no ho saben reconèixer ni demanen ajuda. És una llàstima.